Departament de Tecnologia





96 224 90 56
  • Inici
  • Tecnologia ESO
    • 1r ESO TEC
    • 2n ESO TEC
    • 3r ESO TEC
    • 4t ESO TEC
  • Tecnologia_Enginyeria
  • CTMA
  • Recursos Didàctics
    • MECANISMES
    • CIRCUITS
    • MEDI AMBIENT
    • CIBER-CONVIVENCIA
  • Blog
  • WEB Sivera Font
  • THE BEST DESK

Tenebrós fenomen: boira roja cobreix tota una regió d'Indonèsia

24/9/2019

1 Comment

 
Telemundo Arizona. https://www.telemundoarizona.com/noticias/mundo/En-video-peligrosa-niebla-roja-por-incendios-en-Hamri-Indonesia-561217051.html  
HAMRI, Indonèsia - El núvol de fum provocat pels devastadors incendis que arrasen Indonèsia des de fa setmanes ha tenyit de roig el cel de l'illa de Sumatra i ha empitjorat la qualitat de l'aire de l'arxipèlag fins a la categoria de "nociu".



Imatges emeses en televisió i difoses en les xarxes socials des del cap de setmana mostren la ciutat de Jambi sota un homogeni to roig, que l'Agència de Climatologia, Meteorologia i Geofísica d'Indonèsia (BMKG) ha atribuït hui al fenomen de la "dispersió de Rayleigh".


En el cas de Jambi, les tonalitats roges estan provocades perquè el núvol de fum que emana dels incendis es troba en una altitud elevada de l'atmosfera i filtra els tons blaus de la llum del sol al mateix temps que permet el pas dels tons vermellosos, ja que aquests tenen una longitud d'ona major que les partícules del fum.

Segons un comunicat del director de la BMKG, Siswanto, les imatges de satèl·lit mostren una capa de fum "molt densa" sobre Jambi, especialment en els terrenys

de torbera, un sòl ric en carboni que emet grans quantitats de gasos contaminants en cremar-se i en el qual es produeix prop d'una tercera part dels focs.

La qualitat de l'aire ha sigut classificada aquest dilluns com a "nociva" en diverses poblacions de les illes de Sumatra i Borneo, les més afectades pels incendis, la qual cosa ha obligat els seus habitants a romandre en llocs tancats, segons l'índex que publica la plataforma Air Visual.

L'Agència Nacional de Gestió de Desastres indonèsia (BNPB) va indicar que el foc va arrasar més de 328,700 hectàrees al país fins a setembre, mes en què es van intensificar els incendis i el fum, que ha aconseguit Malàisia i Singapur, va obligar a tancar milers d'escoles i cancel·lar centenars de vols.
Més de 29,000 bombers, voluntaris i funcionaris d'altres agències participen en les tasques d'extinció dels incendis, en la seua gran majoria provocats per a obrir passe a plantacions com l'oli de palma durant la temporada seca, que dóna començament al setembre i enguany és la menys humida des de 2015.

Aquell any, el foc va arrasar una extensió de 2.6 milions d'hectàrees, la qual cosa va suscitar una sèrie de mesures governamentals per a protegir i restaurar els boscos protegits i les torberes.

1 Comment
David
15/10/2019 04:48:54 am

La temporada d'incendis a Indonèsia sol arribar al seu punt més alt entre juliol i octubre. La tala immoderada i la irresponsabilitat d'alguns agricultors és la principal raó d'aquests. D'aquesta manera, es produeix un efecte conegut com a "boira roja"

Aquesta boira és comuna cada any durant aquesta temporada i pot arribar a cobrir tota la regió sud-est d'Àsia. Quan hi ha boira, hi ha partícules petites d'uns 0.05 micròmetres, les quals fan que es dispersi més la llum vermella que la blava.

Experts asseguren que el fum tòxic producte dels incendis és molt més sever que en anys anteriors.

Coneguent aquestes dades, pense que hauriem de prguntar-nos quin món volem i que hem de fer per aconseguir-ho.

Reply



Leave a Reply.

    Autor

    Olga Aracil

    Arxius

    September 2019
    August 2019
    July 2019
    May 2019
    April 2019
    March 2019
    February 2018
    March 2017
    December 2015
    October 2015
    July 2015
    May 2015
    March 2015
    February 2015
    January 2015
    December 2014
    November 2014
    October 2014
    September 2014
    August 2014

    Categories

    All
    Accidents Mediambientals
    Alimentació
    Biodiversitat
    Contaminació
    Espècies Invasores
    Espècies Invasores
    Medi Ambient
    Residus
    Riscos Climàtics
    Riscos Geològics

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.